Wat is het

CoachCadeauBon
Soms heeft iemand een uitdaging en een lach nodig om over hardnekkige hindernissen en problemen heen te komen. Een CoachCadeaubon staat voor een uur humor, contact en uitdaging in een professionele coaching sessie. De sessie wordt verzorgd door een provocatief coach, gespecialiseerd in deze humoristische en uitdagende manier van helpen. Geen uitgebreide kennismaking, maar direct contact met een professionele buitenstaander.
CoachCadeaubonnen kosten 90 euro per stuk. De CoachCadeaubon wordt verpakt in een stijlvolle envelop. Een bijzonder en origineel cadeau om uzelf of een ander cadeau te doen.

Provocatief coachen

Jeffrey Wijnberg, psychotherapeut en provocatief therapeut, zegt over provocatief coachen: “Elke sessie is verrassend, lachwekkend, uitdagend, chaotisch en krankzinnig gezond. Geen gezapig gehum, geen tijd voor uitgebreide trieste verhalen, geen ingewikkelde vragen over het verleden, maar sprankelend contact over actuele problemen die ertoe doen. De uitdagende coach is gewend om de advocaat van de duivel te spelen; hij kan slechte, negatieve, destructieve gedachten en gevoelens van u zo overdrijven dat u gedwongen wordt om naar het positieve te kijken. Deze vorm van coaching is niet voor watjes. U wordt stevig aan de tand gevoeld, niet om u te schofferen, kleineren of te krenken, maar eerder om u te laten voelen dat u de kracht hebt om het leven aan te kunnen. U wordt als cliënt wel degelijk serieus genomen, ook al voelt dit soms niet zo. De humor relativeert en werkt bevrijdend. Door de lach van de coach leert u het leven, anderen en uzelf ook toe te lachen.”

Voor wie
Deze vorm van coaching is voor iedereen geschikt.

Welke problemen
Persoonlijke, zakelijke en relationele problemen, denk aan problemen met partner, kinderen, werkgever, collega of werknemer. En individuele problemen zoals lage zelfwaardering, onzekerheid, angst, seksuele problemen, eetproblemen, verlegenheid, stress en dergelijke, zijn geschikt voor deze uitdagende vorm van coaching.

Het effect
Als u wordt uitgedaagd praat u sneller over wezenlijke problemen. Bovendien blijkt lachen om jezelf een ontspannend en helend effect te hebben. De provocatieve stijl helpt u te komen tot: zelfwaardering, realisme, assertiviteit, het maken van nieuwe keuzes, zelfexpressie. Zelfs in gesprekken van 20 á 30 minuten kunnen mensen soms al zichtbaar veranderen en loskomen van knellende patronen.

Achtergrond
Frank FarellyProvocatieve therapie is door Frank Farrelly (VS) in de jaren zestig van de vorige eeuw ontdekt en ontwikkeld. Door zijn patiënten gelijk te geven (“Inderdaad u bent raar, onzeker, gek, ongeschikt”) merkte hij onmiddellijk verzet (“Zo erg als u het zegt is het niet”) en de natuurlijke neiging van mensen om te willen overleven, verbeteren en constructief in het leven te staan. Jaap Hollander (IEP Nijmegen) en Jeffrey Wijnberg (Groningen) hebben de provocatieve stijl verder geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt. Zij geven beiden workshops, trainingen en leiden coaches op. Provocatief coachen en provocatieve therapie worden sinds enkele decennia toegepast in de particuliere hulpverlening, business coaching, het organisatieadvies, de hulpverlening en zelfs in gevangenissen. Voor meer informatie kunt u op het internet kijken; www.iepdoc.nlwww.provocativetherapy.com. Daar kunt u deze informatie en meer vinden en een televisiereportage bekijken.