Initiatiefnemer

Gerrit-Jan Achterhuis
Geregistreerd Provocatief Coach bij het Instituut voor Eclectische Psychologie

CoachCadeaubon
“Jijzelf, familie, vrienden en kennissen doen wat ze kunnen, maar vaak blijven problemen, frustraties en remmingen gewoon bestaan en gaan ze niet vanzelf over. In veel gevallen is de situatie niet zwaar genoeg om ermee naar de huisarts of psychiater toe te gaan, die zien je aankomen! En toch zou het wel lekker zijn als 
Soms hebben mensen een uitdaging en een lach nodig om over hardnekkige dagelijkse hindernissen en problemen heen te komen. Een uurtje praten met een professionele buitenstaander kan dan net een ander licht op de zaak werpen. En waarom zou je dit dan niet gewoon cadeau kunnen krijgen van die goede vriend of kennis? Wie weet is dat nou net dat steuntje in de rug! Bovendien is het ook nog eens een origineel cadeau, dat geef je niet zomaar iemand.” Dit is wat ik dacht toen ik de CoachCadeaubon bedacht.

Ik ben een modern denkende coach die van uitdaging en humor houdt en die gaat voor resultaat bij jou als coachee.
Mijn werkgebied naast Hengelo en omgeving is natuurlijk Twente en Overijssel. Kan je echter ook omgaan met een beetje Twentse tongval dan wordt mijn werkgebied heel Nederland en desnoods België.

Ik mag mezelf een coach noemen die door het leven en de wol geverfd is.
Meer dan 30 jaar ervaring als (praktijk)opleider, trainer en coach in zowel de gezondheidszorg als ook in het bedrijfsleven.
Honderden mensen ’traditioneel’ opgeleid, getraind en gecoacht totdat ik onverwacht in 2009 een dagtraining Provocatief coachen ging volgen.

Als donderslag bij heldere hemel zag ik wat ik al die jaren al miste.
Een vorm van coaching waarbij de verantwoording bij de trainee en coachee ligt en er sámen gewerkt wordt door middel van Humor, Warmte en Uitdaging.
Ingrediënten die ik altijd al van nature bezat, maar nooit echt een plek heb kunnen geven hoe deze gestructureerd toe te passen zodat deze ook nog helpend is bij de ander.

Na twee intensieve jaaropleidingen Provocatief Coachen/Therapie gevolgd te hebben bij het Instituut voor Eclectische Psychologie, mag ik mezelf een gecertificeerd en gediplomeerd Provocatief Coach noemen en ben ik opgenomen in het Nederlands register Provocatief coaches.
Daarnaast heb ik mij toegelegd op Persoonlijk Leiderschap, Burn-out/Stress en loopbaan vraagstukken, juist omdat ik persoonlijk op die punten de nodige ervaringen heb.

Die combinatie van eigen ervaringen en de kracht van het provocatief coachen in combinatie met verschillende coachingsvormen (Oplossingsgericht coachen, Mindfulness, Motiverende gespreksvoering, Cognitieve gedragstherapie en NLP) maakt dat ik op een unieke wijze coach.

‘Standaard coachen’ staat niet in mijn woordenboek zeg maar.

Iedere sessie is weer een avontuur waarbij ik werk met dat wat jij als coachee aangeeft, beleeft of voelt. Dit zorgt altijd voor onverwachte en hilarische momenten, maar is ook vaak die spiegel die iemand zo nodig heeft om in te kijken.

Maar wees gerust; alles wat ik doe is om jou verder te helpen.

Mijn werkervaringen en opleidingshistorie staan dapper op LinkedIn dus kom daar gerust een kijkje nemen.

Professionele coaches in heel Nederland voor iedereen toegankelijk en zonder de verplichting van een heel coaching traject. Geen ellenlange gesprekken, maar een grote kans op resultaat door te werken vanuit humor, contact en uitdaging.